- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare cu drojdie
Retete culinare care contin drojdie
Ingrediente:
faina,
ou,
ulei,
unt,
sare,
lapte,
drojdie,
zahar,
ciuperci,
carnati de casa,
ceafa afumata,
rosii,
ceapa,
cascaval,
smantana,
sos de rosii,
branza de oi,
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu zaharul, 2 linguri lapte, 3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprind ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ingrediente:
faina,
zahar,
unt,
drojdie,
sare,
ou,
lapte,
coaja de lamaie,
nuca macinata,
sos de vanilie,
esenta de vanilie,
esenta de rom,
Mod preparare: Facem un aluat din ingrediente si il lasam la dospit 30 de minute.In acest timp ungem un vas rotund de 26 cm diagonala (sau o cratita mai inalta un pic) cu unt si tapetam cu faina. Amestecam ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mod preparare: Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta se adauga faina zaharul, ouale si galbenusurile, sarea si laptele caldut adaugat treptat si se fac ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ingrediente:
apa,
drojdie,
zahar,
faina,
sare,
zer,
unt,
tarate de grau,
ulei de masline,
ceapa,
ardei gras verde,
ardei gras rosu,
piept de pui,
piper macinat,
chimen,
oregano,
busuioc,
cascaval,
Mod preparare: Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca la caldura 10-12 minute.Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea marea si se pune la calit cu margarina sau uleiul si zaharul. Se fierbe pana se face ca un gem legat. Cand este rece, se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mod preparare: Aluatul l-am facut la masina de paine deci "am aruncat" toate ingredientele (laptele in care s-a dizolvat zaharul, ouale, aromele, sarea, faina, drojdia) in galetusa masinii de paine.Am lasat la ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu smantana si apoi cu faina si untul. Se framanta bine. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, se taie triunghiuri, se pune la mijloc putina marmelada sau nuci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ingrediente:
faina,
drojdie,
ulei,
lapte,
kaizer,
salam,
carnati,
cas,
ciuperci,
rosii,
ceapa,
ou,
smantana,
ardei gras,
Mod preparare: Se face un blat de pizza din primele 4 ingrediente la care se adauga putina sare, se framanta si se lasa la cald sa dospeasca 20 minute.Intre timp carnatul se taie feliute, kaizerul si salamul cubulet ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mod preparare: Se face un aluat din incredientele de mai sus.Dupa ce a dospit aluatul circa 40 minute se imparte in bilute identice ca marime. Se formeaza corpul si picioarele ariciului.Apoi cu o foarfeca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
|
Intra in cont
|