Retete culinare care contin drojdie proaspata

Cozonac moldo-ardelenesc
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
Galuste dospite cu magiun de prune
Mod preparare: Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Branzoaice
Mod preparare: Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intai o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pana ce creste putin dupa care adaug toate ingredientele in oala mixerului si ...
Complexitate: Mica
Durata: 23 ore si 30 minut
Paine de casa
Mod preparare: Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi foarte fragede
Mod preparare: Se cerne faina.Se freaca drojdia cu zaharul, se pune putin lapte caldut si faina si se lasa la crescut.Galbenusurile se pun cu sarea si se bat cu o furculita. Se adauga romul si laptele ramas, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Gogosi
Mod preparare: La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa calduta si un praf de sare ca sa obtineti un aluat foarte subtire, ca si cel de clatite.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Paine preparata in aparatul de casa
Mod preparare: In cuva de teflon se pun in aceasta ordine urmatoarele:Apa - 1 pahar + 3/4 pahar (pe pahar sunt marcate diviziunile)Zahar - 1 lingura mare (lingura din plastic (dozator mare))Sare - 2 linguri mici ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Cozonac usor de facut
Mod preparare: Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cozonac cu rahat
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu 1-2 polonice de lapte si cateca linguri faina si se lasa la dospit.Se fierbe restul de lapte cu zaharul si aromele, apoi se raceste putin.Faina se pune intr-un vas cu laptele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore