Retete culinare care contin ciocolata amaruie

Prajitura de ciocolata
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Guguluf marmorat
Mod preparare: Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Prajitura  cu pudding in trei straturi
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat cu cele 5 linguri de zahar.Se adauga galbenusurile si faina in ploaie, apoi se rade coaja de la o lamaie.Rezulta un aluat ca smantana, ce se toarna in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Inghetata de vanilie cu zmeura si caramel
Mod preparare: Intr-un vas puneti pe foc laptele cu vanilia si incalziti puternic, pana aproape de punctul de fierbere.Separat frecati galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se deschide la culoare si are un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Chec cu ciocolata si vin
Mod preparare: Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se pun ouale, unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao, praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Tort de ciocolata cu blat de caise
Mod preparare: Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Nutella Cookies
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190 de grade.Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt bol se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Briose cu iaurt si ciocolata
Mod preparare: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga pe rand zaharul, zaharul vanilat, untul topit, iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni), laptele alternat cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 160 gradeC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.Se amesteca untul/margarina cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.Se bate, cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Negresa glazurata
Mod preparare: Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depen ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute