Retete culinare care contin ceapa

Pulpe de pui cu pasta de ardei
Mod preparare: Se iau pulpele se da pielita jos si se prajesc in putin ulei, pe amandoua partile. Se scot pe o farfurie.Se taie o ceapa mare in patru, si se taie feliute subtiri (solzi). Se pun in uleiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de stevie cu smantana
Mod preparare: Se alege si se spala bine stevia. Separat, se caleste in ulei tot zarzavatul taiat marunt, apoi se pune un litru de apa si se lasa sa fiarba. Cand zarzavaturile sunt pe jumatate fierte, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba de oua cu zer
Mod preparare: Se curata morcovii si un patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa. Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 1 l apa si o lingura de vegeta.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rosii umplute cu ciuperci
Mod preparare: Ceapa tocata marunt se caleste in ulei si aind incepe sa se ingalbeneasca.Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in lamele fine. Se fierb impreuna inabusit, pana cand se inmoaie bine. ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Zacusca de fasole
Mod preparare: Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in "zacuscareala" pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 30 m
Zacusca cu dovlecel
Ingrediente: gogosar, vinete, ceapa, dovlecel, bulion,
Mod preparare: Gogosarii si vinetele se coc.Se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Salata de fasole verde cu iaurt
Ingrediente: fasole verde, iaurt, otet, ceapa, sare,
Mod preparare: Se curata fasolea.Se rupe bucati si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce a fiert, se strecoara si calda.Se amesteca, cu sosul preparat intre timp din iaurtul batut cu otet, sare si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cod cu sos de ciuperci
Mod preparare: Se spala fileurile de peste.Se zvanta cu un stergar de bucatarie.Se taie bucati mai mari.Se stropesc cu zeama de lamaie.Se sareaza si se pipereaza.Se toaca ceapa si se caleste in untul incins.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Bors de fasole boabe
Mod preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta operatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa, ardeiul si rosiile.Dupa care se pun bucatile de pui taiate bucatele si fierte, apa si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga sare, piper si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute