Retete culinare care contin ceapa

Piure de urzici
Mod preparare: Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cand e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Limba de porc rasol cu hrean
Mod preparare: Bucatile de limba se spala foarte bine, se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se ia spuma adaugam o ceapa, jumatate morcov, cateva felii de telina pentru gust si lasam sa fiarba bine.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana)
Mod preparare: Alentejo: Este o regiune a Portugaliei. La Sud se invecineaza cu Algarve, bucataria Alentejana este foarte apreciata in toata tara, fiind bogata in grau si vin, painea apare ca aliment principal ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa de midii (scoici,stridii)
Mod preparare: O supa foarte gustoasa se obtine din midii. Cum acestea se gasesc din pacate mai greu,se poate folosi orice alta scoica chiar si cele de apa dulce, desi supa va fi mai putin gustoasa.Scoicile se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ardei umpluti cu carne
Mod preparare: Se scot cotoarele de la ardei si se pun cu capul in jos sa se scurga de apa. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intr-un castron amestecam carnea cu orezul, ceapa calita, sare, pipe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 m
Volovan acompaniat de crochete de piure
Mod preparare: Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si morcovul, nu uitand de pus sare.Se lasa la foc iute pana da in clocot. Se spumuieste si se da la foc mic cca. o ora, dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Supa africana de alune
Mod preparare: Intr-o oala mare se incalzeste uleiul la foc mediu spre mare. Se caleste ceapa si ardeii pana capata o nuanta aurie si se inmoaie usor, iar la urma se adauga usturoiul pentru a preveni arderea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pasta con funghi
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt si se caleste putin.Se taie feliute ciupercile si se pun peste ceapa si se lasa la foc pana sunt facute, se vede pt.ca se inmoaie.Intr-o cratita se pun 2 litri de apa cu o lingur ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CRAP LA CUPTOR
Mod preparare: Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se condimenteaza cu condimetul special pentru peste (atat inauntru cat si pe dinafara) si se pune in tava in care se afla deja ulei.Ardeii se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pico de gallo si Salsa
Mod preparare: Se stoarce lamaia si se amesteca intr-un castron cu rosiile si ceapa taiata cubulete. Se taie marunt coriandrul. Se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca. Se pune sare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute