Retete culinare care contin ceapa

Ciorba de burta - Bucovina
Mod preparare: Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Placintele de ceapa
Ingrediente: ceapa, usturoi, faina, ou, praf de copt, boia,
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma rondele foarte fine. Usturoiul curatat se toaca marunt. Se amesteca faina cu praful de copt si praful de chili (boiaua), se adauga apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de andive cu mere
Mod preparare: Se curata cartofii fierti si se taie felii. Se amesteca otetul, zeama de zarzavat, mustarul si uleiul, se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza si patrunjelul taiat mai mare si se toarna marinata ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cartofi la cuptor
Mod preparare: Se taie cartofii felii, nu prea groase, se taie ceapa felii mari, eu sunt mai pretentioasa si imi place doar gustul pe care ceapa il da, apoi o aleg, usturoiul la fel, feliute, se taie ardeiul felii, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Muschiulet de porc
Mod preparare: Se taie fileul de porc pe lungime si se bate cu un ciocan special, pana ramane de 1 cm grosime. Separat se pregateste umplutura astfel: se caleste ceapa in grasime fierbinte, cand se aureste puti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cartofi sarbesti
Mod preparare: Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari. Se fierb in apa cu sare. Intre timp se curata si se toaca ceapa, ardeiul se taie marunt, iar costita se taie fasii. Ceapa si ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fasole verde scazuta cu cotlet
Mod preparare: Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti 30 ml ulei si prajiti cotletul intreg pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Sos rapid
Ingrediente: rosii, ardei iute, ceapa, sare, ulei,
Mod preparare: Se curata, se spala legumele, se taie marunt, se pun la calit cu putin ulei si sare, dupa gust. 
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de cocos cu macrou afumat
Mod preparare: Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba ardeleneasca
Mod preparare: Se taie carnea in bucati mici, se toaca ceapa, ardeiul gras si morcovul.Punem carnea sa fiarba in apa cu ulei si cu sare.Dupa ce fierbe, luam spuma.Adaugam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Lasam ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute