Retete culinare care contin ceapa

Ciuperci cu smantana
Mod preparare: Se spala ciupercile, nu se curata de pielita, se taie in felii, se pun in cratita, cu ceapa tocata si unt, sa se inmoaie, pe foc mic, in zeama lor. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de ton cu porumb
Ingrediente: ton, porumb, ceapa, maioneza, lamai, sare,
Mod preparare: Tonul se scurge bine de apa si de ulei, se amesteca cu porumbul scurs de apa si cu ceapa tocata marunt.Se adauga maioneza si suc de lamaie dupa preferinte (mai acrisoara sau mai putin acrisoara). ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Spaghete cu piept de pui si sos de rosii
Mod preparare: Se dezoseaza pieptul de pui si se taie cubulete. O lingura de ulei si condimentele se amesteca si se prepara un sos care se pune impreuna cu carnea intr-o punguta si se da la rece.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de stir
Mod preparare: Se spala si se toaca marunt stirul, ceapa si morcovul. Se adauaga toate ingredientele la fiert. Se drege ciorba cu ou.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste marinat
Mod preparare: Se poate prepara marinata din orice fel de peste: nisetru, crap, salau, stiuca, mihalt, etc. Pestii mari (crap, salau, nisetru), trebuie taiati bucati, cei mici (mihalt,etc.) se vor lasa intregi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba din boabe de fasole cu tarhon
Mod preparare: Se aleg, spala si se lasa cateva ore in apa rece boabele de fasole( se pot lasa si 24 ore).Se pun apoi la fiert, golindu-se apa in care au fiert de 3 ori. Se aduga legumele curatite, splate si taiate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de mazare
Ingrediente: carne, mazare, morcov, patrunjel, ceapa, unt,
Mod preparare: Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si ceapa, spalate si curatate, se taie in cuburi mici, se prajesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Musaca de dovlecei
Mod preparare: Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, dovleceii se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sote de ciuperci cu piure de cartofi
Mod preparare: Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se oparesc 10 minute si se scurg. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga ardeiul rosu taiat rondele dupa care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Bors de urzici cu ardei gras
Ingrediente: urzici, apa, bors, ceapa, ardei gras, boia, orez, sare, ulei, faina,
Mod preparare: Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rantasul in care se pune ceapa tocata marunt, se presara cu boia si se sting cu zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute