Retete culinare care contin ceapa

Sos englezesc
Mod preparare: Spalati zarzavaturile si dati morcovii impreuna cu telina pe razatoarea mica, dupa care le puneti intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si o lingurita de sare. Separat, fierbeti (tot in apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Sandwichuri mimoza
Ingrediente: oua, ceapa, unt, lamaie, franzela felii, verdeata,
Mod preparare: Ouale fierte intregi rascoapte se toaca marunt, se amesteca cu ceapa tocata fin, cu untul frecat si zeama de lamiie. Se ung feliile de franzela, iar pe deasupra se garnisesc cu galbenus dat prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez
Mod preparare: Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.Adaugam pasta de gogosari, usturoiul presat, boia, piper, sare si jumatate din patrunjelul verde toca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Salata de toamna
Mod preparare: Legumele se spala,apoi se curata si se lasa sa se scurga de apa.Putem sa tocam toate legumele sau putem sa dam morcovul si telina prin razatoare,i ar celelalte legume sa le taiem rondelesau cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de salata
Mod preparare: Se curata ceapa si se taie rondele, se spala verdeata, salata se spala foaie cu foaie. Se caleste ceapa in putin ulei pina devine aurie, se adauga apa (aproape 3/4 din vasul de preparare) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bucatini alla matriciana
Mod preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic.Se adauga kaizerul si se lasa la rumenit cateva secunde, apoi se da de pe foc si se prajeste ceapa tocata marunt.Se adauga bulionul si se lasa pe foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Cartofi cu carne de miel
Mod preparare: Carnea de miel se spala, se scurge de apa, se portioneaza o bucata la portie, se sareaza, se condimenteaza cu cimbru si boia, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei sau untura. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Vinete la cuptor
Mod preparare: Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc si ardeii, se curata si se rup in fisii. Intr-o cratita sau vas termorezistent, se pune un rind de felii de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete
Mod preparare: Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de fasole verde cu carne
Mod preparare: Ceapa, morcovul, telina si ardeii se curata, se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se pun in cratita cu putin ulei si apa fierbinte sau zeama de carne pentru calire.Cand se inmoai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute