Retete culinare care contin ceapa

Friptura condimentata  de iepure
Mod preparare: Carnea se asaza intr-o tava in care s-au adaugat rondelele de zarzavat, se unge cu ulei si se pipereza. Se adauga 50 ml de apa, sarea, cimbrul si foile de dafin. Se introduce la cuptor, la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Conopida cu sos tartar
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.Se curata ceapa si se toaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorbita de praz cu iaurt
Mod preparare: Prazul se spala bine si se taie rondele.Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei, pana lasa o culoare portocalie.Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Mod preparare: Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita dinainte. Se adauga ceapa taiata marunt si untdelemnul. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Papricas de peste
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei.Se caleste pana cand ceapa devine sticloasa de culoare aurie. Intre timp spalam pestele, il taiem bucati. Sucul de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba cu perisoare
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu oua, jumatate din cantitatea de ceapa si patrunjel verde.Compozitia obtinuta se imparte in 4-6 peerisoare la portie; fiecare se rotunjeste si se asaza pe un platou ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Cartofi taranesti cu pui la cuptor
Mod preparare: Transam puiul si il condimentam cu condimente pentru pui. Curatam cartofii si ii taiem bucati mari. Tocam usturoiul, ceapa o taiem julien si le adaugam peste cartofi impreuna cu sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Taiem prazul, rondele, ceapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5'. Apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata targovetilor
Mod preparare: Fileurile de heringi se taie in bucati mici, ceapa se taie in felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea circa 5 minute dupa care se spala.Morcovii se dau prin razatoare.Heringii, ceapa stoarsa si ...
Complexitate: Medie
Durata: 15 minute