Retete culinare care contin ceapa

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Mod preparare: Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata pana cand devine sticloasa. Ciupercile taiate felii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu legume
Ingrediente: morcovi, praz, ceapa, pui, unt, Knorr, vin alb, apa, smantana,
Mod preparare: Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine si se lasa la foc mic cca. 8 min. acoperit. La sfarsit, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ardei copt
Mod preparare: Ardeii se coc.Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se adauga faina si dupa 5 minute torni smantana si se lasa sa fiarba 10-15 minute.Carnea se rumeneste in ulei incins...Ardeii (copti si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pilaf cu praz si masline
Ingrediente: masline, vegeta, apa, orez, morcovi, ceapa, praz,
Mod preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de cartofi cu carnati si galuste
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt si se pune la foc impreuna cu carnaciorii si cartofii taiati cubulete.Cand s-a inmuiat ceapa si s-au rumenit carnaciorii se adauga boiaua si se stinge imediat cu apa.Se mai adaug ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salau de primavara
Mod preparare: Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se dau prin faina apoi se prajesc in ulei de masline pana capata o culoare aurie.Se fierbe orezul circa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de andive cu peste
Mod preparare: Se spala si se curata andivele, dupa care se taie in lung. Se fierbe pestele, se curata de oase si se taie cubulete. Se fierb cartofii, se curata de coaja si se taie in cubulete. Pestel ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bors cu ciolan crud
Mod preparare: Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.Separat caliti in ulei legumele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Salata de hering marinat si cartofi
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi maci. Se adauga pestele taiat cuburi si ceapa taiata rondele subtiri, maioneza, contimentele si se ammesteca. Se decoreaza cu felii de oua fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Otet aromat
Mod preparare: Se fierb incredientele 5 min in otet, apoi se strecoara, otetul aromatice colectandu-se intr-un castron. Dupa ce s-a racit, se toarna otetul intr-o sticla.
Complexitate: Mica
Durata: 6 minute