Retete culinare care contin ceapa

Supa de spanac
Mod preparare: Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Curcan impachetat in cartofi la cuptor
Mod preparare: Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite.Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Salata de varza cruda cu rosii
Mod preparare: Se taie vaza fideluta, rosiile felii subtiri, ceapa pestisori, facultativ se poate pune morcov dat pe razatoare.Se asezoneaza cu cibmru, ulei de masline, otet de mere cu miere si knorr salad dressing ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mancarica de Vinete
Mod preparare: Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se fierbe si cartoful taiat cubulete.Dupa ce s-au oparit vinetele 10-15 minute se pun la scurs.Cele 2 cepe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Legume cu turtite de cascaval
Mod preparare: Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de pui cu ardei copti
Mod preparare: Bucatelele de pui se pun in tigaia incinsa si se prajesc 10-15 min, pana devin rumene. In rastimpul asta, ceapa o tai solzisorii, ardeii copti ii cureti de samburi sii ii tai cubulete, la fel si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tocana cu orez si legume
Mod preparare: Ceapa, ardeii si orezul se inabusa in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga cca 600 ml de apa fiarta, boia, sare, piper si se continua fierberea. Cand orezul e aproape fiert, se adauga rosiile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Friptura de miel cu cimbru si vin alb
Mod preparare: Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica. Se asaza in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tacopaj
Mod preparare: Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu varful degetelor intr-un castron pana se fac ca niste firmituri. Se adauga parmezanul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Oua cu branza in sos de rosii
Mod preparare: Ouale se pun la fiert 10 min. Usturoiul si ceapa se toaca si se calesc in foarte putin ulei. Se toarna rosiile din doza, sare, piper, boia si oregano. Ouale fierte tare se decojesc si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute