Retete culinare care contin ceapa

Dovlecei cu masline
Mod preparare: Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Piept de pui umplut
Mod preparare: Pieptul de pui dezosat se bate cu batatorul de carne asemenea snitelului, avand grija sa nu se rupa. Se formeaza o felie de carne, care trebuie sa fie flexibila pentru a fi rulata.Feliile de piep ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Ficatei prajiti si cartofi la cuptor
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit intr-o tigaie cu ceapa care se lasa sa se inabuse 5 minute singura si putin ulei. Se lasa sa s ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Piept de pui cu orez si legume
Mod preparare: Orezul bine ales, se spala si se fierbe cu sare. Se taie legumele jullien si se fierb in baie de ulei. Se scurg bine si se amesteca cu ouale facute omlete si orezul fiert.Se adauga pieptul d ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Supa de legume cu crutoane
Mod preparare: Legumele se curata si se spala apoi se taie pai(dar bucati mai groase). Se pun la fiet si se adauga un pic de ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune si ea la fiert. Cand sunt aproape ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Platica la cuptor
Mod preparare: Platica se curata, se spala se freaca cu sare. Se pune la cuptor cu rosiile ardeii, maslinele, ceapa, cartofii (fierti pe jumatate), ulei, foi de dafin, piperul si vinul. Se lasa la cuptor ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Supa ardeleneasca de pui
Ingrediente: pui, cartofii, morcovi, ceapa, pastarnac, fidea, lapte,
Mod preparare: Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumand din cand in cand. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Turta cu pui si legume
Mod preparare: Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja, se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se taie in lamele fine. Se spala pieptul de pui (poate fi si de curca) se taie in feliute subtiri ca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pui cu mazare
Mod preparare: Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se condimenteaza si se inabusa in jumatatea din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Cand sunt gata inabusiti, bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba bulgareasca
Mod preparare: Cartofii, ceapa si ardeiul iute se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, se adauga boia de ardei, sare, cca 3,5 l de apa si se fierbe totul 20 mn.Se adauga rosiile , laptele si se continua fierberea inca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute