Retete culinare care contin ceapa

Pastai cu carne
Ingrediente: ceapa, pastai, ulei, sare, vegeta, bulion, carne, patrunjel, mar,
Mod preparare: Se taie ceapa marunt si pastaile. Se caleste ceapa in ulei cu putina sare. Daca sunt pastai la borcan, se pun cu tot cu zeama, se fierb aproximativ 15 minute. Daca sunt pastai ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare
Mod preparare: Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si se curata ficateii apoi se pun la calit impreuna cu legumele.In carnea tocata se incorporeaza cimbrul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Vinete umplute la cuptor
Mod preparare: Se taie vinetele in doua, se scobesc de miez (miezul se taie cubulete si se rezerva) se pune uleiul la incins, se aduga ceapa taiata in cubulete, se caleste pina isi schimba culoarea.se adauga ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salata italieneasca
Mod preparare: Se pregatesc legumele , se curata si se spala. Salata verde se rupe bucatile , ceapa rosie se taie solzirosi, cateii de usturoi se toaca fin. Se amesteca toate ingredientele.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ardei umpluti cu carne
Mod preparare: Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in jos intr-un vas sa se scurga apa.Intre timp, ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Gazpacho
Mod preparare: Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si coaja de paine faramitata. Se amesteca totul foarte bine cu blender-ul pana ramane o crema bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mamaliga cu ficatei
Ingrediente: ficat, ceapa, piper, apa, porumb, sare,
Mod preparare: Mamaliga: Intr-un ceaun sau o oala cu fund dublu se pune apa cu sarea la fiert.Cand apa incepe sa fiarba se presoara putina faina deasupra si daca fierbe se face foc mic si se presoara restul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Mancare de mazare galbena uscata cu carne de porc
Mod preparare: Se spala mazarea bine, bine ca sa se desprinda cojile de pe boabe. Cand nu se mai desprind coji, se pune apa calduta si se lasa la muiat pana dimineata. Se curata ceapa si se toaca marunt. ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Ciorba de fasole verde grasa
Mod preparare: Se curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rantas, se adauga ceapa taiata marunt si se stinge cu apa. Se pune fasolea intr-o oala, se adauga rantasul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Aperitiv cu dovlecel si vinete
Mod preparare: Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. Calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul si vanata, sare, piper dupa gust si lasi la foc mic 20 min amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute