Retete culinare care contin ceapa

Sarmale din varza cu orez
Ingrediente: varza, orez, morcovi, ceapa, verdeata, sare, piper, bulion, ulei,
Mod preparare: Ceapa tocata marunt se inabusa in ulei pina se inmoaie. Se adauga orezul ales si spalat, morcovul ras pe razatoarea de zarzavat si se lasa sa se prajeasca putin. Se adauga bulionul, 2 linguri de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pui cu mustar
Mod preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga pieptul feliute si prajeste pana se aureste.Adauga vinul, lasa putin sa se reduca, adauga apoi restul ingredientelor si lasa la foc mic vreo 20 de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata asortata cu peste si oua
Mod preparare: Se pun la fiert cartofii in coaja si separat ouale. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, adaugati morcovul taiat foarte fin (feliute si bastonase) si ceapa taiata fasii subtiri. Caliti ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Spaghetetii cu fructe de mare
Mod preparare: Spaghetele se fierb al dente (7-8 min.) in apa fierbinte cu sare si putin ulei. Separat se face sosul astfel: in putin unt se soteaza fructele de mare (congelate sau oparite un pic inainte ), impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa crema de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se spala, se taie bucati, apoi se pune la fiert in apa cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba se spumeaza pana supa devine limpede;Ceapa, telina, morcovul se curata, se spala, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cartofi cu carnati la cuptor
Mod preparare: Curatati ceapa, morcovul si cartofii. Tocati marunt ceapa, taiati morcovii felii subtiri, cartofii felii mai grosute, de 7-8 mm iar carnatii felii de 4-5 mm grosime.Puneti uleiul intr-un vas de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza noua cu afumatura in vas roman
Mod preparare: Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui
Mod preparare: Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam spuma, le dam deoparte.Curatam ciupercile (multa lume nu le curata si rau face) de pielita aceea plina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Friptura de porc cu crusta
Mod preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi cu carnati bavarezi
Mod preparare: Intr-o tigaie sau cratita mare se prajeste ceapa taiata marunt si carnatul taiat bucati. Cand sunt numai pe jumatate prajite, se adauga cartofii fierti si taiati in felii groase de 3-4 mm. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute