Retete culinare care contin ceapa

Bors de zarzavat cu carne de porc
Mod preparare: Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si cand s-a terminat spumuirea incepem sa punem zarzavatul. Se curata, se toaca ceapa si se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Legume fierte la aburi
Mod preparare: Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul si pastarnacul, le punem impreuna in vasul de jos al steamer-ului. Feliem restul de legume ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Specialitate de pui cu legume si brinza
Mod preparare: Ceapa si morcovii se taie rotocoale si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea bucatele. Se aseaza in straturi, in cupe rezistente la caldura, morcovii cu ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de legume
Mod preparare: Legumele (ceapa, morcov, pastarnac, telina) se spala, se curata si se taie in bucati mici, iar cartofii cuburi mai mari. Legumele se pun in oala sub presiune, se calesc cu ulei 2-3 minute (oala d ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de cartofi cu sos de mustar
Ingrediente: cartofi, ceapa, otet, sare, piper, ulei, mustar, masline, oua,
Mod preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata reci si se taie felii. Se adauga ceapa tocata, sare si piper; se dilueaza mustarul cu ulei si otet. Se toarna peste cartofi si se amesteca bine.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Ciulama de ciuperci
Mod preparare: Ciupercile taiate felii subtiri se calesc cu impreuna cu putin morcov si telina in ulei incins.Dupa ce sunt gata, morcovul si telina se scot deoparte.Intr-o cratita se adauga faina (eu pun de regula ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tocinei bucovineni
Mod preparare: Se curata cartofii si ceapa se dau pe razatoarea de morcov, se adauga restul incredientelor si se amesteca foarte bine. Intr-o tigaie cu ulei incins,se pune cu o lingura din compozitie (se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciocanele de pui cu spanac
Mod preparare: Intr-o craticioara puneti la prajit ciocanelele de pui condimentate in ulei. Intoarceti-le pe toate partile pana prind putina crusta. Adaugati ceapa, caliti cateva minute apoi ardeiul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sos cu marar
Mod preparare: Se curata ceapa, se toaca marunt si se prajeste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se pudreaza cu faina, se amesteca bine, se stinge cu smantana si laptele si se amesteca din nou.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Placinta cu ton
Mod preparare: Pregatim umplutura: ceapa si ardeul taiate marunt se pun sa se caleasca bine, se adauga sosul de soia si rosile date pe razatoare. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic acoperit ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute