Retete culinare care contin ceapa

Oua umplute cu sos de smantana
Mod preparare: Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu untul, adaugand apoi galbenusul crud, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Peste (file de merluciu)
Ingrediente: merluciu, ceapa, ardei, rosii, delikat, piper, ulei, apa,
Mod preparare: Tai ceapa, ardeiul fideluta si le pui in cratita, deasupra lor pui fileul de peste si peste el cateva rosii taiate cubulete. Pui putin delikat, piper si la sfarsit uleiul putina apa si il lasi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 1 minute
Chiftele cu cascaval la tava
Mod preparare: Se amesteca carnea tocata cu piper, putina verdeata, ceapa tocata fin, dupa care se da prin pesmet. In tava se pune ulei, chiftelele, se presara ciupercile rosii taiate solzi, ardei iute curatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata cu paste fainoase, pui si legume
Mod preparare: Pun pastele intr-o oala mare cu apa, adaug sare, cateva picaturi de ulei si le las sa se fiarba.In acelasi timp, pregatesc sosul.Pun carnea de pui (fiarta) la prajit/perpelit (preferabil Tefal se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Icre de casa
Ingrediente: icre, ulei, lapte, gris, zeama de lamaie, ceapa,
Mod preparare: Se pregateste grisul cu lapte care trebuie sa aiba o consistenta mai tareDupa racire se amesteca cu icrele, mai intai cu lingura de lemn, dupa care cu mixerul, se alterneaza uleiul si zeama de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ghiveci cu oua
Mod preparare: Ceapa, ardeii si rosiile se taie fasii apoi se calesc in putin ulei. Se presara sare si piper si 1/2 canita cu apa si se lasa sa fiarba incet. Ouale se bat bine si cind legumele sunt fierte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocana de pui
Mod preparare: Puiul se taie bucati, se sareaza si se pune la prajit in uleiul incins, dupa care se scoate in alt vas. In uleiul ramas se pune la prajit ceapa taiata felii subtiri, se adauga boia de ardei si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui traditional american
Mod preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.Se adauga carnea si se prajeste aprox. 3-6 minute pe fiecare parte, pana se rumenste.Se scoate carnea din tigaie cu o spumiera si se pune pe o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata Matbuha
Mod preparare: Se pun rosiile intr-un vas cu apa fierbinte pentru cateva minute, se curata de coaja si se taie cubulete.Ardeiul se taie si el cuburi si se pune intr-o cratita la prajit. Se adauga ardei iuti si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Branza telemea la cuptor
Mod preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute