Retete culinare care contin ceapa

Omleta cu jambon
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 5 minute in putin unt. Se toarna peste ea cateva picaturi de otet aromat si se pune deoparte. Se bat ouale, se sareaza usor (jambonul este sarat ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Gaina umpluta cu orez si paprika
Mod preparare: Se fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si 1/2 lingura de unt. Se umple gaina si se coase, dupa ce a fost ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Fricassee de pui
Mod preparare: Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare. Se lasa sa fiarba inabusit. Deopart ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de legume fara carne (tip boeuf)
Mod preparare: Din legumele fierte intregi ramase de la supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou am preparat un aperitiv nemaipomenit de gustos. Arata ca si salata boeuf, contine aceleasi ingrediente, dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Crap portughez
Mod preparare: Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 ml de ulei si se frig. Ceapa se inabusa in 50 ml de uleii 100 ml de apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml de apa,rosiile taiate cubur ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de conopida cu unt
Mod preparare: Se dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pana cand se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se adauga faina, amestecata cu untul si cu putina zeama de zarzavat si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos de ceapa
Mod preparare: Ceapa, tocata marunt sau rasa pe razatoarea cu gauri mici, se caleste in untdelemn doua minute, fara sa se rumeneasca, numai pana ii scade propria-i apa. Se pune un varf de cutit boia de ardei sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Orez cu fasole verde
Mod preparare: Se unge vasul in care se fierbe orezul cu unt in strat mai gros.Se pune orezul si apa (ca sa fie orezul acoperit cam de 2 degete ) maggi, coriandrul, cardamom si un praf de sare si se da la cuptor sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sote de morcovi
Mod preparare: Se curata morcovii, se spala si se taie rondele subtiri pe diagonala.Se-ncinge margarina intr-un tuci, se pun toate ingredientele plus sarea si piperul, si se fierb cu capac circa 15-20 de minute la ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de masline
Mod preparare: Se scot simburii maslinelor si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu miezul de paine inmuiat in apa si stors bine.Pasta obtinuta se freaca apoi cu ulei turnat cu picatura. La sfarsit, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute