Retete culinare care contin ceapa

Salata de oua
Ingrediente: ou, ceapa, maioneza, lamaie, patrunjel,
Mod preparare: Ouale taiate marunt. Se amesteca cu ceapa taiata marunt si maionezasi patrunjelul.Se acreste cu lamaie dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Dovlecei gratinati
Mod preparare: Dovleceii se taie pe lungimea lor.Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Papricas de cartofi cu carnati
Mod preparare: Se curata ardeii si se taie cubulete, la fel si rosia. Ceapa se taie solzisori. Cartofii curatati se taie in lungime si carnatul rotocoale (daca este prea gros se mai taie in doua).Se pune l ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pizza cu spanac si urda
Mod preparare: Se scoate spanacul la decongelat si se incalzeste cuptorul la 180 grade.Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie in care se prajesc putin ceapa si usturoiul.Se adauga apoi spanacul care se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de gaina
Mod preparare: Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece.Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile de carne, apoi se pun boabele de piper. Se lasa la fiert cca o ora, cu capac, la foc mic, se ia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Deliciosa
Ingrediente: salam, ceapa, usturoi, ulei, varza, sare, marar,
Mod preparare: Se taie salamul in bucatele mici, varza se taie si ea. Din usturoi se face mujdei. Se pun toate ingriedentele intr-un castron si se adauga uleiul si mararul dupa aceea se amesteaca bine.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Piftie de porc portionata
Mod preparare: Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Salata de vinete
Ingrediente: vinete, ceapa, maioneza de post, ulei, sare,
Mod preparare: Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si se intorc din cand in cand sa se coaca pe toate partile. Se coc mult mai repede si mai bine, nu se face fum si miros.La fel procedez si c ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Iahnie de fasole
Mod preparare: Fasolea se pune la muiat in apa fara sare cu o seara inainte de a fi pregatita. Se schimba apa de 2 ori. Se pune la fiert impreuna cu 2 morcovi si 2 cepe rase pe mare si caliti in ulei. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi bavarezi
Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Intre timp, se amesteca cu telul smantana si cascavalul, se condimenteaza cu putina sare si cu ceapa rosie razuita si se adauga carnatii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora