Retete culinare care contin ceapa

Ciulama de ciuperci cu inimioare, pipote de pui si mamaliguta
Mod preparare: Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui.Se dau in fiert pana se aduna spuma, apoi se adauga morcovul taiat bucati maricele si cepele taiate in 4.Se mai adauga si cubul Maggi si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele marinate
Mod preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ciorba de berbec
Mod preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chiftelute fine
Mod preparare: Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea mica si se storc de sucul lasat.Apoi se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ketchup
Mod preparare: Legumele se dau prin masina de tocat.Se aduga zaharul, otetul, bulionul, sarea si piperul.Se fierb o ora in cuptor.Se pun in borcane ermetic sigilate.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ciorba de afumatura
Mod preparare: Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pizza cu afumaturi si ciuperci
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu zaharul, 2 linguri lapte, 3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprind ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Salata picanta cu salam
Mod preparare: Se taie salamul mai intai in felii ceva mai groase si pe urma fiecare felie in patru. Casul se taie si el felii si apoi fasii.Pastaile de fasole se curata, se spala, se taie bucati lungi de 2-3 c ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciorba de varza cu afumatura
Mod preparare: Se curata morcovul si se taie rondele. Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se lasa intreaga (dupa fierbere se arunca).Gogosarul si ardeiul se taie felii subtiri.Morcovul, carnatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Omleta cu ciuperci si smantana
Ingrediente: oua, ciuperci, unt, ceapa, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cand ciupercile sunt patrunse, se sareaza, se adauga faina si se stinge cu smantana. Se lasa sa fiarba ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute