Retete culinare care contin ceapa

Omleta
Mod preparare: Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta ca smantana.Se adauga sarea, branza, sunca si legumele taiate cubulete si verdeata taiata marunt. (In lipsa rosiilor se poate ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Carne de pui cu smantana
Ingrediente: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Bucatile de carne si ceapa se inabusa cu 100 ml de apa. Cand carnea este gata, se scoate separat.Se adauga faina dizolvata in 150 ml de apa rece, sare, smantana, 1 l de apa si se fierb cca 15 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Risotto milanez
Mod preparare: Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu tarhon
Ingrediente: pui, untura, ceapa, rosii, faina, tarhon, sare,
Mod preparare: Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa tocata marunt si faina. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, se adauga 3-4 linguri apa, zeama de la 4-5 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de toamna cu ciuperci de padure
Mod preparare: Speli, cureti legumele. Ceapa si ciupercile le tai juliene. Ciupercile le fierbi 20 minute.Celelalte legume le tai fasii. Faci un bait din: o parte otet, 4 parti apa. La un litru ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Sufleu de cartofi cu sos de brinza
Mod preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se fac pireu. Se amesteca cu painea stoarsa si frecata bine, cu ceapa tocata, galbenusul, sare, piper, branza rasa, verdeata tocata si la urma albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Torta tramezzino
Mod preparare: Conservele de ton se desfac si se pun intr-o strecuratoare la scurs.Se taie marunt maslinele si se amesteca cu tonul si celelalte ingrediente.Se ung feliile de paine si se cladesc una peste alta, in ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Drob de ficatei de pasare
Mod preparare: Se ferb ficateii separat apoi piopele, dupa ce s-au racit se toaca marunt cubulete, se taie ceapa verde, mararul, partunjelul si usturoiul. Se amesteca verdeata cu ficateii si pipotele intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba de varza cu lapte batut
Mod preparare: Se rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga sare, putin ardei iute, verdeata tocata, varza taiata subtire. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Tartine picante
Mod preparare: Ouale fierte se zdrobesc si amesteca cu ceapa rasa, untul, sare, piper, zeama de lamaie. Se ung felii de paine prajita cu amestecul si se decoreaza cu felii de gogosari si castraveti.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute