Retete culinare care contin ceapa

Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie
Mod preparare: Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sint aproape fierte, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mancare de mazare cu carne de pui
Ingrediente: mazare, piept de pui, ceapa, piper, ulei, marar, sare,
Mod preparare: Mazarea se curata de pastai si se spala. Separat se spala pieptul, se curata de piele, se taie fasii si se pune pe foc sa de-a intr-un clocot luand spuma formata. Intr-o tigaie se pune uleiu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa
Mod preparare: Punem la fiert bulionul iar in timpul asta curatim cartofii, ceapa si morcovul. Taiem cartofii cubulete mici si ii punem in bulion. Pana incep a fierbe cartofii taiem cubulete mici morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Mod preparare: Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pana cand se inmoaie bine. Se strecoara si in zeama de zarzavat se pun ciupercile curatate, spalate, taiate feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
SALATA DE CARTOFI CU CRENVURSTI
Mod preparare: Cartofiorii se fierb 30 de minute in apa cu sare si putina lamaie ca sa nu se sfarme.Mazarea deasemenea se fierbe 10 minute si se strecoara.Crenvustii se fierb putin timp sa fie gata dar sa nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de cartofi cu sos de iaurt
Mod preparare: Cartofii fierti se curata si se taie cuburi. Ridichile se spala bine si se toaca fin. Ardeiul se taie patratele, rosiile se taie felii, ceapa verde inele. Se amesteca toate intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Gratar din ceafa de porc
Ingrediente: ceafa, vin, ceapa, usturoi, sare, piper, condimente,
Mod preparare: Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa, usturoi. Asezi pe grill sau pe gratar, intorci sa fie rumena uniform pe ambele parti. 
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Muschi de vaca umplut
Mod preparare: Se curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc, care se trece prin masina de tocat, impreuna cu celalalt muschi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata cu pui si orez
Mod preparare: Despre salate, numai de bine, merg a-ntaia vara, in orice combinatii posibile. Te tin departe de cuptor, nu-ti mananca din timpul pe care altminteri il poti petrece la o plimbare cu bicicleta ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute