Retete culinare care contin ceapa

Supa de mazare uscata
Mod preparare: Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc potrivit. Dupa cateva clocote, se adauga zarzavatul curatat, spalat s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de burta
Mod preparare: Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 minute
SUPA CREMA DE ROSII
Mod preparare: Se fierb morcovii si cartofii. Cand sunt jumatate fierti adaugam ceapa si ardeiul ardeiul si continuam fierberea. Apoi adaugam rosiile decojite si pasate si fierbem totul inca 10 minute.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bagheta cu ciuperci
Mod preparare: Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit in ulei incins, se adauga carnea si se prajeste bine, amestecand incontinuu. Se adauga apoi branza topita, ketchup-ul si ciupercile tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ciorba taraneasca de pasare
Mod preparare: Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Zarzavat pentru ciorbe
Mod preparare: Se taie marunt (cubulete) zarzavatul.Se amesteca cu sarea si conservantul, apoi se pune in borcane. Inlocuieste cu succes zarzavatul proaspat pe timp de iarna.
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mazare cu carnaciori
Mod preparare: Ardelul se curata,se taie marunt si impreuna cu ceapa curatata si taiata pestisori si cu morcovul curatat si taiat rondele se calesc in putin ulei. Dupa cateva minute se aduga putina apa si se lasa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Iahnie de telina cu masline
Ingrediente: teline, bulion, zahar, masline, ceapa, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Dupa ce a fiert 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
PERISOARE DIN PIEPT DE PASARE CU SUC DE ROSII
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele de praz
Mod preparare: Se curata, se taie in bucatele si fierbe prazul.Se scurge si se da prin masina, cu o ceapa taiata marunt si prajita in ulei, o felie de paine muiata in lapte si bine stoarsa. Se adauga un ou, sar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora