Retete culinare care contin ceapa

Rigatoni cu ton proaspat
Mod preparare: Se taie tonul cubulete potrivite se pune in tigaie cu un catel de usturoi si o bucativa de ceapa tocata se caleste la foc mic apoi stingeti-l cu 2 linguri de vin alb. Intr-o alta tigae se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Dovlecei umpluti
Mod preparare: Dovleceii se curata de coaja si se taie in doua jumatati.se scobesc de miez.Orezul se fierbe, apoi se amesteca cu carnea tocata, trei sfert din ceapa tocata ,sarea, piperul si putin marar tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Ciorba de rosii cu taitei
Mod preparare: Se spala, se curata legumele, zarzavaturile. Se taie marunt rosiile, ceapa, ardeiul, cartofii. Se pun la fiert, se adauga o lingura de ulei. Cand legumele s-au fiert, se potriveste de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu somon afumat si smantana
Mod preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu usturoiul intreg si foile de dafin,se calesc, amestecad incontinuu, adaugand din cand in cand putina apa.Se aduga somonul taiat felii sau cuburi, ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mancare de dovleac cu snitel vegetal
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt. Se caleste in putin ulei apoi se adauga pasta de ardei, dovleacul si putina apa. Se lasa sa fiarba. Se potriveste gustul cu vegeta.Cand este fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mancarica de legume
Mod preparare: Cand ne-am saturat de carne, putem gati o bunatate doar din legume.Curatati dovlecelul si taiati-l cubulete sau bastonase, apoi puneti-l la calit in ulei intr-o craticioara. Intre timp curatati s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de pasare cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe carnea de pasare, se spumeaza, apoi se adauga ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si orezul. Cand carnea si zarzavatul au fiert, se ia vasul de pe foc. Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele din carne de vita
Mod preparare: Carnea, ceapa, usturoiul se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofii rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper, pana se omogeniozeaza.Se portioneza si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosari dietetici (fara sare)
Mod preparare: Gogosarii se spala, se indeparteaza cotoarele si se taie felii sau se lasa intregi dupa gustul fiecaruia.Se pun la fiert toate ingredientele mai sus mentionate. Cand apa incepe sa fiarba se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF
Mod preparare: Branza se marunteste cu furculita.Casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smantana, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa.Compozitia se amesteca bine si se sareaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute