Retete culinare care contin ceapa

Supa taraneasca
Mod preparare: Se taie bucatele legumele si se pun la fiert. Cand e gata supa se pun intr-un bol ouale, branza taiata cubulete, smantana si se toarna treptat din zeama de la supa. Se mixeaza si apoi se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Supa de legume
Mod preparare: Se pune uleiul cu ceapa intr-un vas si se lasa la microunde 3 minute, la putere maxima. Se adauga rosiile taiate bucati si se mai lasa la cuptor 10 minute. Se adauga restul ingredientelor ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Spaghetti cu soia
Mod preparare: Se fierb cuburile de soia cu delikat o jumatate de ora. Dupa aceea se scurg si se taie in bucatele mai mici. Se introduc intr-o tigaie de teflon, impreuna cu o lingura si jumatate de zahar, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata greceasca simpla
Mod preparare: Se taie rosiile si castravetii si feta sau branza telemea in cuburi de dimensiune medie. Ardeiul se taie felii (julein) de 3-4 cm lungime, ceapa se taie in jumatati si jumatatile in felii subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Salata de iarna
Mod preparare: Se fierb cartofii.Ceapa se taie solzisori si se pune la fiert cu otetul, apa si zaharul, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-a fiert se scurge.Cartofi fierti se taie cubutele, se aduga ceapa fiarta, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
PULPE CU SOS DE ROSII
Mod preparare: Ceapa o toci marunt (partea alba si jumatate din frunze) si o pui la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, adaugi puiul curatat bine.Lasi pe foc pana cand pulpele s-au rumenit frumos, amesteci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciuperci cu ceapa si patrunjel verde
Ingrediente: ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel, pesmet,
Mod preparare: Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Se adauga piciorusele ciupercilor tocate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fasole verde
Ingrediente: fasole verde, rosii, usturoi, ceapa, piper, sare,
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt, fasolea se spala bine, iar din cateii de usturoi se face un mujdei. Se caleste ceapa, se adauga fasolea verde si se lasa 5 min la foc mic, dupa care se adauga pasta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciulama
Mod preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)
Mod preparare: Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute