Retete culinare care contin ceapa

Salata de ton
Ingrediente: ton, ceapa, castraveti murati, piper, sare,
Mod preparare: Se scurg cutiile de ulei.Se toaca ceapa si castraveti marunt, se amesteca cu maioneza, sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Cartofi copti cu mujdei de usturoi si nuca
Ingrediente: cartofi fierti, sare, usturoi, ceapa, ulei, nuca,
Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand s-au fiert, se curata, se taie in jumatati si se pun la copt pe o tabla incinsa, ca sa se rumeneasca.Intre timp, cureti ceapa si o calesti in ulei ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciulama de pui
Mod preparare: Se prajeste puiul, se adauga ceapa pt calit si se innabuse cu un paharel de apa se lasa 10 min.Se adauga ciupercile din smantana si faina se face un amestec ce se pune peste carne si ceapa.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Rasol de pasare si legume
Mod preparare: Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga zarzavatul, ceapa si sarea. Gaina fierbe cca 2 ore, daca este batrana ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Salata din sardele in ulei
Mod preparare: Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa se desareze, dupa care se taie bucati. Rosiile tari si proaspete se ti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tortillias
Ingrediente: cartofi, ulei, ou, ceapa, sare, piper,
Mod preparare: Se taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. Cand se pot sfarama cu furculita, se iau la o parte, se scot din grasim ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de berbec
Mod preparare: Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand zarzavatul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Piept de porc cu cartofi noi la cuptor
Mod preparare: Pieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati se taie felii nu prea subtiri si se pun intr-un vas mai mare de sticla termorezistenta impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Salata de pui cu crutoane si broccoli
Mod preparare: Se dezoseaza puiul si se pune la marinat.Se tine in aceasta marinata 1-2 ore dupa care se pune pe gratar pentru a se frige, cand este facut bine (pieptul de pui) pe ambele parti se ia de pe grill.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Lasagne cu carne de vita
Mod preparare: Intr-o cratita cu ulei se pun un ardei iute, o ceapa, un morcov, telina, taiate marunt si se prajesc putin.Dupa care se adauga o cana cu apa. Se lasa sa fiarba putin, se adauga carnea, rosiile ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute