Retete culinare care contin ceapa

MUSACA DE VINETE SI MORCOVI
Mod preparare: Vinetele se spala, necuratate, se taie bucati, se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca, se prajesc.Morcovii, curatati, se taie rondele, se prajesc.Rosiile, se spala, se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de cartofi cu masline
Ingrediente: cartofi, ceapa, masline, sare, piper, ulei, otet,
Mod preparare: Cartofii spalati se pun la fiert cu coaja.Ceapa se curata si se taie solzisori si se amesteca cu putina sare si ulei.Dupa ce au fiert cartofii se curata de coaja si se taie. Asa fierbinti se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciorba de burta
Mod preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi cu curry
Mod preparare: Aceasta reteta este de inspiratie pakistaneza si are o condimentare echilibrata, plina de arome. Este utila vegetarienilor, care pot astfel adauga dietei lor un preparat deosebit, sanatos si ...
Complexitate: Mica
Durata: 23 minute
Zeama saracului
Mod preparare: Morcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de gogosari, fire ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rosii umplute cu ciuperci si orez
Mod preparare: Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cate un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se aseaza pe o sita sa se scurga. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de castraveti cu rosii si ceapa
Ingrediente: castraveti, rosii, ceapa, ulei, marar, otet, sare,
Mod preparare: Castravetii se curata de coaja, se spala, se scurg si se taie rondele. Se aseaza in castron impreuna cu rosiile, curatate, spalate si taiate rondele. Ceapa se curata, se spala, se taie felii ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Musaca de vinete
Mod preparare: Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Chiftelute albe  cu sos alb
Mod preparare: Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa.Se amesteca carnea cu cartof ou, orez, ceapa si verdeturile tocate marunt.Se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciorbica pt Cristiana
Mod preparare: Punem carnea la fiert intro oala cu 1,5 litri apa. Cand fierbe se ia spuma, apoi se adauga ceapa taiata marunt si restul de zarzavat taiat bucatele, usturoiul intreg (pt a putea fi scos).  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora