Retete culinare care contin ceapa

SALATA ORIENTALA
Mod preparare: Se fierb ouale tari (se tin 15 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba). Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare. Se fierb cam 20 ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci pane cu sos de smantana si marar
Ingrediente: ciuperci, ou, faina, pesmet, smantana, ceapa, marar, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se separa coditele si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au patruns se scurg si se lasa la racit. Palariile ciupercilor se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pangasius cu ciuperci si stafide
Mod preparare: Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina. Cat timp pestele sta la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ghiveci de toamna
Mod preparare: Curatim toate legumele.Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc,apoi adaugam si fasolea tocat marunt.Adaugam o cana cu apa, apoi punem ardei taiati fasiute si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci cu carne de vaca
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari.Se prajeste in untura pana incepe sa se rumeneasca.Se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, 1 ora, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba taraneasca din legume
Mod preparare: Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, radacina de patrunjel , pastarnacul, ceapa, ardei grasi, cartofii si varza inabusite in ulei.Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Vinete umplute
Mod preparare: Urmarind o emisiune intr-una din zile am vazut aceasta reteta si mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc.Recunosc ca mi-au iesit foarte bune aceste vinete.Am taiat vinetele in doua (pe lungime) si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crema de branza de vaci
Ingrediente: branza de vaci, oua, ceapa, unt, sare,
Mod preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron.Se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Piept de pui cu smantana si vin dulce
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute