Retete culinare care contin ceapa

Salata de oua cu cartofi
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari.Ouale deasemeni se rad si se amesteca impreuna cu cartofii, dupa care se adauga o ceapa taiata cuburi foarte mici, se adauga putin ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tocana din carne de vita cu smantana
Mod preparare: Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei, cu 150 ml de supa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml de apa rece, chimen, piper, sare, supa (1l) si se fierbe cca 1 ora.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Saramura de pui
Mod preparare: Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate, chiar pe mijlocul pieptului, spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare, iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ghiveci de legume cu piept de pui
Mod preparare: Vanata si dovleacul se curata de coaja, se taie felii, se presara cu sare si se lasa circa 15 minute ca sa se inmoaie. Ceapa se taie marunt, se pune la calit, se adauga 1 lingura bulion, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
ARDEI UMPLUTI CU CARNE
Mod preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de orez
Mod preparare: Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Conopida cu tocatura de pui
Mod preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de vita), se amesteca cu ciupercile inabusite si tocate, verdeata, piper, sare, nucsoara si ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rata pe varza
Mod preparare: Rata se curata de tepi, alte resturi ramase de la ciupelit. Se scot pulpele intregi, aripile intregi si pieptul in jumatati, cu tot cu piele (se dezoseaza direct). Pulpele si pieptul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de varza
Mod preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata bine. Pana ce acestea dau in clocot, se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
CIORBA CU BULION SI GALUSTE
Mod preparare: Punem la fiert intro oala 3 l apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa taiata marunt, apoi restul zarzavatului si cateva frunze intregi de patrunjel, pe care le scoatem dupa ce si-au dezvoltat ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute