Retete culinare care contin ceapa

Pilaf indian
Mod preparare: Se pune untul si ceapa taiata marunt.Se calesc, apoi se pun stafidele si orezul, apoi se stinge cu zeama de carne.Se fierbe 20-25 minute.Se pune curry, piper, delikat si migdale, se serveste.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sfecla rosie umpluta
Mod preparare: Se spala bine sfeclele (cu peria) sub jetul de apa si li se taie capacelul. Cu o lingurita se scobeste miezul, lasandu-se o margine de circa 1 1/2 cm. Se fierb aproximativ 8 minute in apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Racitura de curcan
Mod preparare: Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma. Se lasa la foc foarte, foarte mic.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pan ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de ridichi si castraveti
Mod preparare: Puneti morcovii,ridichile si ceapa verde intr-un bol mare.Separat pentru sos amestecati sucul de lamaie cu uleiul de masline si sarea.Adaugati acest sos peste legume, amestecati, adaugati patrunjelul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fasole cu afumaturi
Mod preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa. Se mai lasa circa 15 minute, timp in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba taraneasca
Mod preparare: Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga o ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mancare de dovlecei
Mod preparare: Dovleceii se spala bine si se taie cuburi de cam 2 cm.Intr-o cratita se pun pe rand: uleiul, ceapa, dovleceii si rosiile. Se presara cu putina sare si se pun 2 linguri de apa.Se acopera cratita s ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata a la Bella
Mod preparare: Cartofii se fierb in apa cu sare, se cojesc si se taie cuburi. 3 ou se fierb tare. Doua din ele se taie cubulete.Ceapa se taie fideluta si se amesteca cu putina sare apoi se stoarce.Gogosarii, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada Kazacioc
Mod preparare: Cremvustii fierti se curata de pielita si se taie marunt.Ceapa si gogosarul se taie fasii subtiri iar branza se faramiteaza. Ouale se bat bine si li se adauga putina sare si piper.Intr-un bol se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute