Retete culinare care contin ceapa

Ciorba de pui
Mod preparare: Se pune carnea de pui la fiert cu vegeta, legumele se taie cubulete si se pun la calit.Dupa ce sunt calite se adauga la fiert alaturi de pui.Dupa ce sa fiert carnea se adauga galbenusul de ou si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA DE COASTE DE PORC SI CARTOFI
Mod preparare: Se pun coastele taiate la foc in apa cu sare.Se lasa sa dea un clocot pana cand se fierbe carnea de pe coasteSe curata morcovii si ceapa si se toaca marunt. Se curata si spala cartofii si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta picanta cu cartofi
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200grade.C.Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ciorba de perisoare cu varza murata si marar
Mod preparare: Se calesc in ulei morcovii, patrunjelul telina, ardeiul si gogosarul taiate cubulete mici, se adauga apa, cuburile Knor si ceapa si se lasa sa fiarba aprox.20 de minute. Se taia varza murata ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Peste cu legume la oala minune
Mod preparare: Pestele se curata si taie in portii potrivite.Ceapa se taie pestisori, iar ciupercile si ardeiul felii. Morcovul se da pe razatoarea mare si rosiile se taie cuburi.Usturoiul se zdrobeste cu lama ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salau marinat la cuptor
Mod preparare: Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta.Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin, peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dorada cu legume si lamaie
Mod preparare: Doradele se curata, se spala bine, se indeparteaza solzii, se taie capul, le taiem de-a lungul, obtinem file de peste.Asezam pestele in tava, ornam cu rondele de ceapa, felii de rosii, ardei gras taia ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Limba cu sos Ragu
Mod preparare: Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasandu-le sa fiarba, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
Mod preparare: Muschiuletul se spala, se zvanta si se desface, se taie pe lung si se bate putin ca la snitele cat este bucata de mare.Se umple cu urmatoarea compozitie:Ceapa, verdeata se toaca ca pentru musaca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de fasole cu afumatura
Ingrediente: fasole, ulei, ceapa, afumatura, delikat, bulion,
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat.Se pune la fiert inca de la inceput) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora