Retete culinare care contin ceapa

Vinete umplute cu fars
Mod preparare: Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul.Jumatatile de vinete le presuram cu sare si le lasam timp de 30 min.Dupa le clatim cu apa rece (daca procedam in felul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Orez grecesc cu rosii si branza de oaie
Mod preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA DE VITEL
Mod preparare: Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa,morcovul,pastarnacul si telina.Daca doriti puteti sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pui cu ananas
Mod preparare: Se amesteca puiul cu amidonul si 1/2 din sosul de soia. Se incing 2 linguri de ulei si se prajeste puiul. Se scoate si se tine cald.Se adauga si restul de ulei si se incinge. Se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de fasole verde cu ceapa
Mod preparare: Fasolea verde se curata, se spala, se rupe bucati si se pune la fiert in apa sarata care clocoteste. Se fierbe 15 minute, se scurge (nu complet) si se pune in salatiera, turnand deasupra uleiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Carne cu salsa de ton
Mod preparare: Puneti carnea in bucata intreaga, la fiert in apa rece cu verdurile intregi. Fierbeti timp de 2-3 ore, depinte de carne, si lasati-o sa se raceasca in apa in care a fiert. Dupa racire o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Icre proaspete de crap
Mod preparare: Icrele proaspete, sarate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sarii, se pun intr-un castron, impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie. Se bat bine cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Frigarui de pui cu ciuperci
Mod preparare: Dupa parerea mea, frigaruile se prepara foarte usor, iar efectul este maxim, atat ca gust cat si ca aspect.Pentru inceput taiati pieptul de pui in bucati potrivite pentru frigarui si lasati-le ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pizza cu carnati, kaizer , branza si ardei
Mod preparare: Se face un blat de pizza din primele 4 ingrediente la care se adauga putina sare, se framanta si se lasa la cald sa dospeasca 20 minute.Intre timp carnatul se taie feliute, kaizerul si salamul cubulet ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Fasole cu ciolan
Mod preparare: Se fierbe fasolea la oala de presiune impreuna cu ciolanul si morcovii. Se calesc ceapa si gogosarii taiati bucati mari, apoi se adauga sucul de rosii. Se amesteca fasolea si carnea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute