Retete culinare care contin cartofi

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT
Mod preparare: Se caleste carnatul, ceapa, apoi se adauga cartofi sa fiarba si rosia catre sfarsit. Dupa ce se trage de pe foc se adauga patrunjelul.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de cartofi cu maioneza
Mod preparare: Feliezi cartofii raciti, decojiti. Ceapa o oparesti intr-un bait obtinut dintr-o parte otet, 3 parti apa, sare, piper, foaie de dafin. Faci o maioneza din doua galbensuri si 50 ml ulei(un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi frantuzesti
Ingrediente: oua, smantana, lapte, unt, telemea, cartofi,
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa care se pun in apa rece si se decojesc. Intr-un vas termorezistent se pune pe fundul lui un stra ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Gogosele de cartofi
Ingrediente: cartofi, oua, sunca, grasime, lapte, faina, sare,
Mod preparare: In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa simpla cu cartofi razaliti
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovul se trece prin razatoare la fel si cartofii.Intr-o oala se incinge 1 ls unt/untura si se pune ceapa la prajit.Eventual daca se doreste, eu am pus o lingura de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ghiveci
Mod preparare: Se spala se curata se toaca legumele.Se pun toate ingredientele intr-un vas la, fiert.Se potriveste de sare, se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort din legume
Mod preparare: Se curata si se pun la fiert (intregi) impreuna: cartofii, morcovii si pastarnacul, in apa cu un praf de sare. Conopida se spala si se fierbe separat (pentru ca este mai voluminoasa) tot in apa cu sar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui rapid cu cartofi
Ingrediente: pui, cartofi, usturoi, sare, piper,
Mod preparare: Se spala puiul, se portioneaza, se condimenteaza.Cartofii se curata, dupa care se taie feliii. Puiul si cartofii se pun intr-un vas jena. Nu se adauga ulei si nici apa.
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cartofi frantuzesti
Ingrediente: cartofi, oua, smantana, unt, pesmet, sare,
Mod preparare: Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se sdrobeasca. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa crema de cartofi
Mod preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 55 minute