Retete culinare care contin carne

Ardei umpluti cu carne
Mod preparare: Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in jos intr-un vas sa se scurga apa.Intre timp, ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Tocana
Ingrediente: carne, untura, ceape, bulion, sare, piper, faina,
Mod preparare: Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Parjoale moldovenesti
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si de vine si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, ceapa calita si verdeata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de miel cu cimbru si vin alb
Mod preparare: Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica. Se asaza in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Gratar pe disc
Mod preparare: Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore.Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga.Punem slanina taiata felii pe marginea discului, o lasam sa se topeasca, pe urma punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Ciorba de pui moldoveneasca
Mod preparare: Se pune intr-o oala apa la fiert, se adauga carnea, se adauga zarzavatul care trebuie sa fie taiat mic, nu dati prin razatoare, adaugati vegeta, adaugati un bulion cat vreti nu prea mult 1 lingura e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Anghemaht
Ingrediente: carne, grasime, faina, lamai, sare,
Mod preparare: Se prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cat cuprinde si se lasa sa fiarba; cand carnea este bine fiarta, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Taiem prazul, rondele, ceapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5'. Apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Rasol de vita cu sos de iaurt
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se acopera de jur-imprejur cu crengutele de patrunjel si de cimbru si se leaga cu ata de bucatarie. Se curata zarzavatul de supa, se clateste si se taie bucati.Intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cartofi cu carne de miel
Mod preparare: Carnea de miel se spala, se scurge de apa, se portioneaza o bucata la portie, se sareaza, se condimenteaza cu cimbru si boia, apoi se inabusa intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei sau untura. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute