Retete culinare care contin carne

Chiftele marinate
Mod preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tocana cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Musaca de spanac
Ingrediente: spanac, carne, ceape, grasime, ou, bulion, sare, piper,
Mod preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt.Se adauga carnea tocata.Se inabusa impreuna picurand cate putina apa rece.Se mai trece odata prin masina de tocat carne.Se amesteca cu un ou intreg.Se adauga verdeata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Friptura de porc
Mod preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne.Se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de dafin, unt, 2 pahare mari cu apa si osul cu maduva. Se lasa sa fiarba pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Gulas cu carne de vaca
Mod preparare: Carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabus ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de porc cu ciuperci
Mod preparare: Se condimenteaza carnea cu piper si sare.Se pune intr-o cratita, se adauga ciupercile, vinul, masline.Se completeaza cu apa si se pune pe foc, nu in cuptor.Cand este aproape gata se da putin la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mancare de fasole verde
Mod preparare: Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu ulei la dinstuit impreuna cu carnea taiata bucatele (eu am folosit 1 pulpa inferioara de curcan), se adauga apa cat este nevoie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulouri de carne de vitel
Mod preparare: Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI
Mod preparare: Vinetele se spala, necuratate, se taie bucati, se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca, se prajesc.Morcovii, curatati, se taie rondele, se prajesc.Rosiile, se spala, se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rasol Lionez
Mod preparare: Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cand ceapa a inceput sa se rumeneasca se adauga rasolul taiat bucatele, se pune sare si piper si se lasa 10 minut ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute