Retete culinare care contin cacao

Ciocolata de casa
Mod preparare: Se pune la fiert zaharul cu apa si se lasa la fiert cat mai mult, pana cand totul devine de consistenta unei miere de albine ceva spre zaharisire. Se verifica consistenta acesteia cu ajutorul unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciocolata calda de casa
Ingrediente: zahar brun, lapte, cacao, faina,
Mod preparare: Ciocolata calda este o bautura usor de pregatit. Servita calda, te ve energiza, incalzi constituind o bautura nemaipomenita pentru zilele friguroase de iarna.Se amesteca faina cu zaharul si cacau ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Mod preparare: Se topeste untul sau margarina si se lasa sa se raceasca.Ouale se freaca cu zaharul praf si cu cacaoa. Se adauga migdalele macinate si margarina racita si frecata putin cu mixerul ca sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciocolata de casa
Ingrediente: zahar, lapte praf, cacao, apa, esenta de rom, unt,
Mod preparare: Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba se mai lasa cateva minute (4-5) pe foc. Se ia de pe foc si se adauga untul (moale si nu topit) amestecand mereu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma, adaugand zaharul pudra. Ne oprim din mixat atunci cand avem o compozitie "teapana". Adaugam treptat nuca pisata, amestecand de jos i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Lapte cu banane si miere
Ingrediente: lapte, banane, miere, scortisoara, cacao,
Mod preparare: Se pun bananele taiate in bucati in blender si se mixeaza. Se adauga laptele putin cate putin, apoi un varf de cutit de scortisoara si lungurita de miere. Se orneaza paharul cu cacao.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Crema de cacao
Ingrediente: ou, zahar, cacao,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pana se omogenizeaza. Se lasa la racit si poate fi folosita la torturi si prajituri.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Parfait cu biscuiti
Mod preparare: Se bat albusurile spuma si se amesteca usor biscuitii rupti in patru. Zaharul se pune la fiert cu cacao si o ceasca esenta de cafea, apoi se da la rece. Untul se freaca spuma, se adauga pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura cu mere intregi
Ingrediente: mere, gem, unt, zahar, sare, zahar vanilat, ou, faina, cacao, lapte,
Mod preparare: Merele se decojesc si li se scot cotoarele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune in interiorul fiecaruia un cubulet de unt si doua lingurite de gem iar zaharul se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Negresa
Mod preparare: Blatul:Intr-un caston se pun: faina, zahar, zahar vanilat, cacao, praf de copt, esenta de rom, un praf de sare.Se amesteca bine, se adauga treptat uleiul si la final apa. Se amesteca bine,pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute