Retete culinare care contin cacao

Prajitura inghetata
Mod preparare: BLAT: 6 albusuri se bat spuma cu 150g zahar, apoi se adauga galbenusurile, 1 vanilie, 1 praf de copt stins in lamaie, 2 linguri cacao, 4 linguri faina.Se coace in tava tapetata.CREMA: 4 galbenusuri+3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de ciocolata
Mod preparare: Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema.Se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaoa iar la final se incorporeaza albusurile batute ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura cu visine
Mod preparare: Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga treptat, siropul fierbinte, galbenusurile, uleiul, aromele si faina. Se amesteca bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Clatita cacao
Mod preparare: Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao, se freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura Mirey
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile, faina, cacaoa, laptele, pesmetul, esente si praful de copt.O tava 20/30 se tapeteaza cu hartie de copt.Se pune compozitia si se da la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec economic
Mod preparare: Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul.Se mixeaza putin.Se adauga zaharul vanilat + coaja de portocala sau lamaie.Se adauga laptele si uleiul, se amesteca.Faina cu praful de copt si se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Tort ,,amandina
Mod preparare: Se prepara siropul astfel: se caramelizeaza zaharul (atentie!) sa nu se inchida prea rau la culoare caci se va amari), iar cand s-a topit tot zaharul, se stinge cu grija cu doua cani si jumatate de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec cu ciocolata si vin
Mod preparare: Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se pun ouale, unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao, praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Prajitura cu nuci si rahat
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine, se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat intindem gemul, nucile ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute