Retete culinare care contin cacao

Prajitura de castane
Mod preparare: Se fierb castanele in lapte pana sunt moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
ALB SI NEGRU
Mod preparare: Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.Compozitia se toarna in tava unsa cu unt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Kaly Tort
Mod preparare: Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul: albusurile se bat spuma cu 20 linguri de zahar, la urma se pune lingura de otet.Se pune in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Prajitura - Budinca
Ingrediente: ou, zahar, faina, cacao, lapte, ulei,
Mod preparare: Pregateste cuptorul la 200 C, pregateste o tava rotunda, cu margini destul de inalte si cu un diametru mediu pe care sa o ungi cu caramel lichid. Daca nu ai caramel lichid cumparat poti sa faci s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tiramisu
Mod preparare: Prima data vom pregati crema astfel: cele 3 galbenusuri se mixeaza cu zaharul praf, pana isi schimba culoarea si creste in volum. Apoi incorporam treptat cu o spatula branza mascarpone.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Nutella
Mod preparare: Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.Mizeaza alunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tort de migdale, alune sau nuci
Mod preparare: Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
PRAJITURA ECONOMICA SI RAPIDA
Ingrediente: ou, zahar, nuci, faina, margarina, cacao,
Mod preparare: Blatul:Albusurile de la oua se bat spuma cu zaharul. Se adauga nucile prajite si faina si se da la cuptor.Crema:Galbenusele cu zaharul, margarina si cacaoa se bat pe abur pana se ingroasa.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Profiterol
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute