Retete culinare care contin cacao

Chec
Mod preparare: 1. Se separa albusul de galbenus. 2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. 3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura Milky Way
Mod preparare: Pentru blat: Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti in continuare, adaugati galbenusurile, faina, praful de copt si cacao, amestecand usor.Coaceti aluatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pasca moldoveneasca
Mod preparare: Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca. Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tort Schwarzwald
Mod preparare: Blaturile: Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hartie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23 cm. Se pun hartiile pe tavi de aragaz, se ung ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura fondanta de ciocolata
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 gradeC.Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu unt/margarina topit(a), apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de unt.Se scot si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salam de biscuiti
Mod preparare: Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul cubulete , smochinele bucatele cam cat stafidele, stafidele se pun asa cum sunt, nucile se taie bucatele cu cutitul si toate ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Brownie
Mod preparare: Am inmuiat untul, apoi am adaugat zaharul, ouale, zaharul vanilat si am amestecat.Dupa aceea am adaugat cacao, faina cernuta si praful de copt si am amestecat mai departe cu mixerul pana la omogenizar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Inghetata de cacao
Ingrediente: lapte, cacao, zahar, galbenusuri de oua,
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul galbenusurile, zaharul si laptele, apoi se adauga cacaoa, se omogenizeaza bine. Se pune craticioara pe foc amestecand in continuu cu lingura de lemn pana se ingroasa compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora