Retete culinare care contin cacao

Tort minune
Mod preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de apa, amestecand continuu praful de copt stins cu zeama de lamaie si vanilia.Se lasa un sfert de ora sa se odihnesca, apoi se ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
Zambetul negresei
Mod preparare: Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Tort  parfe
Ingrediente: oua, zahar, unt, cacao, biscuiti, lapte, rahat, visine,
Mod preparare: Se bat pe foc in baie de aburi ouale cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma si se adauga doua linguri de cacao, biscuitii muiati in lapte si bine storsi, rahatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cabana
Mod preparare: Ingredientele de la blat se framanta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cat este inca calda foaia. In ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Croissant cu ciocolata si caramel
Mod preparare: Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Ciocolata de casa
Mod preparare: Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga zeama de lamaie si se ia siropul de pe foc. Apoi se adauga untul taiat bucatele si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tort cu trandafiri albastri
Mod preparare: Dupa ce am taiat blatul in doua, am facut un sirop din apa fiarta, zahar si esenta de rom si am insiropat cele 2 parti de blat. Din continutul total de frisca, am luat o parte (un sfert) si am ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Tort de biscuiti cu frisca
Mod preparare: Se ia jumatate de pachet de biscuiti si se sfarama, apoi se face o cacao groasa si se amesteca cu biscuitii si cu untul. Se asaza pe un platou sau pe o farfurie intinsa un strat de biscuiti ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Briose de ciocolata
Mod preparare: Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu Caribbean Twist Shaken Pina Colada si untul cu ciocolata.Separat, se amestec ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Baclava de casa
Mod preparare: Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.Se amesteca apoi albusul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute