Retete culinare care contin cacao

Tort din biscuiti si nuci
Ingrediente: biscuiti, unt, zahar, oua, cafea, rom, nuci, cacao,
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile pina ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr. cacao. Se amesteca bine. Se unge farfuria sau suportul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu blat din albusuri
Ingrediente: oua, zahar, faina, otet, lapte, margarina, frisca, ness, cacao,
Mod preparare: 10 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar, 2 linguri faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava de la cuptor (tava mare, de friptura) si se da la copt.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cornete spatiale
Mod preparare: Compozitie cornete: Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza niste mici bule si se da la rece minim 2 ore.Pe o tava unsa cu grasime se pun cu lingurita cate 4-6 bilute si se baga la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Trufe de ciocolata / French Chocolate Truffles
Ingrediente: ciocolata amaruie, frisca, unt, apa, cacao,
Mod preparare: Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit se adauga smantana dulce amestecand continuu pana se omogenizeaza. Apoi se adauga untul ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Chec cu trei culori
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga margarina taiata in bucatele, apoi incetul cu incetul se adauga laptele.Se adauga faina, coaja de lamaie rasa si bicarbonatulSe unge o forma de chec, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Acoperis de casa
Mod preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Inghetata de cacao
Ingrediente: lapte, oua, zahar, cacao, frisca, zahar vanilat,
Mod preparare: Ouale se freaca cu zaharul si se amesteca cu laptele, apoi se fierbe compozitia la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore
Trenulet
Mod preparare: Ouale trebuie se fie la temperatura camerei pentru a obtine o spuma cat mai tare.Se separa galbenusul de albus si se bate bine albusul, in care se pune un praf de sare.In albusul batut, se pun pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciocolata de casa
Ingrediente: apa, zahar, cacao, unt, lapte praf, nuci,
Mod preparare: Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul,pana se topeste,apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza. Se adauga esentele preferat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute