Retete culinare care contin bulion

Mazare cu ciuperci
Ingrediente: mazare, ciuperci, ceape, bulion, mar, delikat, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Intr-o cratita se caleste ceapa si ciupercile taiate rondele cu putin ulei impreuna cu condimentele. Dupa ce se calesc putin se adauga mazarea, peste care se adauga apa si se lasa la fiert la ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Musaca cu ton si paste fainoase
Mod preparare: Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea cateva clocote. Intr-un castron se pune pestele peste care se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mancare de cartofi cu castravete murat
Mod preparare: Cartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei.Se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in apa calduta), taiati patratele.Se lasa sa fiarba inca 20 de minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bame cu carne de porc
Ingrediente: carne de porc, bulion, cepe, untura, vin,
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Spaghete Bolognese cu carnat de casa
Mod preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga carnea d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Paste cu carne de porc
Mod preparare: Ceapa tocata marunt si usturoiul tocat le-am pus 5 minute la calit in 2 linguri de ulei.Dupa care am adaugat si bucatile de carne si am mai calit putin si carnea.Cand sa calit ceapa, usturoiul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crap prajit, cu sos de usturoi
Mod preparare: Crapul se imparte in portii si se sareaza. Bucatile de crap se stropesc cu zeama de lamiae ca sa ia din mirosul specific. Apoi se trec prin faina amestecata cu boia dulce.Apoi se prajesc in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Pui a la Chilindron
Ingrediente: pui, cartofi, usturoi, cepe, rosii, bulion, ciuperci, vin, sare, ulei,
Mod preparare: Se taie puiul in bucati si se sareaza. Se pregateste o tigaie cu un pic de ulei in care vom praji bucatile de pui. Prajim puiul pe ambele parti (important este ca puiul sa fie crocant, auriu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatei cu sos de rosii
Mod preparare: Ficateii se rumenesc in 2 linguri ulei. Separat, se calesc intr-o lingura rosiile spalate, taiate in bucati mici, bulionul, usturoiul taiat marunt si dupa gust sare si piper. Se lasa sa dea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Iahnie de telina cu masline
Ingrediente: teline, bulion, zahar, masline, ceapa, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Dupa ce a fiert 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute