Retete culinare care contin bulion

Varza dulce cu carne
Mod preparare: Se toaca varza, carnea se taie in bucati mai mici, se taie ceapa marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa la calit si apoi carnea pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
CIORBA CU BULION SI GALUSTE
Mod preparare: Punem la fiert intro oala 3 l apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa taiata marunt, apoi restul zarzavatului si cateva frunze intregi de patrunjel, pe care le scoatem dupa ce si-au dezvoltat ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tochitura din organe, cu sos
Mod preparare: Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si se fierbe impreuna cu limba. (toate sunt fierte can ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sarmale cu jambon afumat
Mod preparare: Taiati jambonul bucati (dupa ce ati indepartat soriciul) si tocati-l, apoi amestecati cu carnea tocata. Puneti la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei ceapa tocata marunt, condimentati cu piper, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Varza cu costita la cuptor
Ingrediente: varza, costita, mar, faina, bulion, rosii, foi, cimbru, piper, boia,
Mod preparare: Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie, aproximativ o ora.Intre timp se prajesc costitele in doua ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Spaghete cu carne
Mod preparare: Se fierb spaghetele dupa care separat se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata, dupa ce sunt bine facute se adauga bulionul si condimentele si se lasa la foc min circa 50 min. La sfarsit se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui romanesc
Mod preparare: Varza se taie marunt se pune intr-un castron si se adauga dupa gust boia si piper.Carnea de pui se fierbe bine, apoi se pune la prajit in tigaie in unt. Cand este aproape gata se adauga 100g ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
ZACUSCA DE DOVLECEI
Ingrediente: gogosar, vinete, ceapa, dovlecel, bulion,
Mod preparare: Se coc gogosarii si vinetele. Gogosarii se pun intr-un vas si se sareaza, pentru a se putea curata mai bine. Vinetele coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Apoi se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Penne la cuptor
Mod preparare: Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt un strat de paste, un strat de cascaval cuburi, un strat cu toata sunca un strat cu toate ciupercile si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Stufat de miel cu ceapa si usturoi
Mod preparare: Se alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste carnea care a fost inabusita in grasime. Se umple cu zeama in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 minute