Retete culinare care contin bulion

Praz cu masline  in sos de rosii
Ingrediente: fire de praz, masline, ulei, zahar, otet, bulion, sare,
Mod preparare: Se curata prazul.Se spala si se taie bucati nu prea mari. Se opareste cu apa clocotita. Se pune prazul scurs bine de apa intr-o cratita cu ulei fierbinte.Se lasa sa se prajeasca usor.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Zacusca cu dovlecel
Ingrediente: gogosar, vinete, ceapa, dovlecel, bulion,
Mod preparare: Gogosarii si vinetele se coc.Se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Zacusca de peste
Ingrediente: peste, ceapa, morcovi, ulei, gogosar, bulion, piper, zahar, sare,
Mod preparare: Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre retetele cu care ne incanta maicutele noastre ori de cate ori se iveste ocazia... Ne place tare mult si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Clatite picante cu spanac
Mod preparare: Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt. Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
CIORBA DE COASTE DE PORC SI CARTOFI
Mod preparare: Se pun coastele taiate la foc in apa cu sare.Se lasa sa dea un clocot pana cand se fierbe carnea de pe coasteSe curata morcovii si ceapa si se toaca marunt. Se curata si spala cartofii si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Piroste cu pasat
Mod preparare: Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea dorita. Frunzele ramase se taie marunt. Zeama de varza se pastreaza pentru a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Iahnie de fasole cu afumatura
Ingrediente: fasole, ulei, ceapa, afumatura, delikat, bulion,
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat.Se pune la fiert inca de la inceput) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fasole cu afumaturi
Mod preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa. Se mai lasa circa 15 minute, timp in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Limba de porc inabusita
Mod preparare: Se spala limbile si se fierb in clocot 5 minute. Se scot din apa si se curata de pielita. Se inabusa la foc mic, apoi se pun sa fiarba in ulei amestecat cu o ceasca de apa si una de vin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore