Retete culinare care contin bors

Bors de berbec
Mod preparare: Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand zarzavatul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Bors de zarzavat
Mod preparare: Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se lasa asa pana sunt fierte. Se spumeaza.Se curata toate zarzavaturile si legumele.Intr-o oala se pun toate legumele si zarzavaturile taiate marunt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bors cu carne
Mod preparare: Se pune carnea la fiert. Se adauga sare. In timp ce fierbe, se ia spuma; cand nu mai iese spuma murdara, se adauga ceapa tocata marunt. Apoi se adauga morcovii taiati cubulete mici si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Sarmalute de primavara
Mod preparare: In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca este prea legata, se pune putin bulion sau apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de cartofi simplu
Mod preparare: Se pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cand au inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati potrivite. Se pune sare si se presara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de zarzavat cu carne de porc
Mod preparare: Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si cand s-a terminat spumuirea incepem sa punem zarzavatul. Se curata, se toaca ceapa si se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Cornulete de casa
Mod preparare: Se freaca drojdia cu zahar, se adauga uleiul, sare, bors, mirodeniile apoi faina.Se omogenizeaza bine, se framanta un aluat apoi se lasa la cald 30min.Se ruleaza aluatul, se taie in 6 buc. egale, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Ciorba de legume
Mod preparare: Legumele (ceapa, morcov, pastarnac, telina) se spala, se curata si se taie in bucati mici, iar cartofii cuburi mai mari. Legumele se pun in oala sub presiune, se calesc cu ulei 2-3 minute (oala d ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Zeama de peste
Ingrediente: peste, ceape, morcovi, cartofi, leustean, sare, bors,
Mod preparare: Pestele pregatit se acopera cu 2-3 cm cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se inlatura spuma si se pune la un foc foarte mic. Peste 15-20 minute se adauga cartofii, morcovii curatiti, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora