Retete culinare care contin bors

CIORBA DE VITEL
Mod preparare: Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa,morcovul,pastarnacul si telina.Daca doriti puteti sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bors de sfecla rosie
Mod preparare: Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, ceapa se toaca marunt, se incinge uleiul intr-o oala, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul, albitura, telina taiate marunt, apoi fasole ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Bors de fasole verde
Mod preparare: Se pun la fiert cu sare si ulei morcovul, patrunjelul, ceapa, taiate marunt.Se pune si fasolea taiata bucati.Se lasa sa dea cateva clocote.Se adauga ardeiul taiat si rosiile, curatate de piele si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de legume cu coasta de porc
Mod preparare: Curatam legumele, le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape, o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba taraneasca
Mod preparare: Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga o ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de loboda cu legume
Mod preparare: Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa verde. Se adauga apa si sarea si se lasa sa fiarba cateva minute, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciorba de gaturi de curcan
Mod preparare: Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.Se curata, spala si se taie legumele.Cartoful cuburi, morcovul semirondele, ceapa verde felii de 5 mm, ardeiul gras se taie fidea,  ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Bors de peste
Ingrediente: verdeata, sare, crap, orez, ceapa, zarzavat, bors, apa,
Mod preparare: Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se adauga orezul si cand acesta este fiert se adauga bucatile de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de vacuta
Mod preparare: Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma. Se inlatura spuma, se adauga ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora