Retete culinare care contin bors

Bors de sfecla rosie
Mod preparare: Se toaca marunt zarzavaturile si se pun in tigaie pentru 3-4 min cu un pic de ulei. Sfecla rosie se da pe razatoarea mare si o mana de sfecla se opreste pentru culoare. Se pune in apa rece s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Bors de cartofi
Mod preparare: Pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce au dat intr-un clocot acestea adaug cartofii taiati taraneste, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de afumatura
Mod preparare: Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de sfecla cu costita afumata
Mod preparare: Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp ceapa, morcovul, telina, patrunjelul si cartofii. Tai ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba cu perisoare din peste
Mod preparare: Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m
Bors de vita
Mod preparare: Se fierbe carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de stevie cu smantana
Mod preparare: Se alege si se spala bine stevia. Separat, se caleste in ulei tot zarzavatul taiat marunt, apoi se pune un litru de apa si se lasa sa fiarba. Cand zarzavaturile sunt pe jumatate fierte, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bors de fasole boabe
Mod preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta operatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare
Mod preparare: Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Placinta cu dovleac
Mod preparare: Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea marea si se pune la calit cu margarina sau uleiul si zaharul. Se fierbe pana se face ca un gem legat. Cand este rece, se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute