Retete culinare care contin boia

Pesti prajiti cu  sos de bulion
Mod preparare: Curatam pestii de solzi si maruntaie, ii decapitam si ii spalam bine, bine. Din capetele curatate de branhii si de osul amar si spalate bine, facem o zeama de peste prin fierbere in apa cu sare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa crema de naut
Mod preparare: Nautul se lasa la inmuiat cca.24 de h. Se curata de pielite. Apoi se pune la fiert in oala de supa, cu apa si sare. Cand e aproape fiert se adauga legumele taiate cubulete. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Chiftelute fine
Mod preparare: Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea mica si se storc de sucul lasat.Apoi se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gyros la cuptor
Mod preparare: Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de ulei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui manastiresc
Mod preparare: De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tocana cu carne de oaie
Mod preparare: Carnea se spala, se portioneaza cate 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui fript cu sos de ciuperci
Ingrediente: pui, sare, piper, boia, tarhon, vin, ciuperci, smantana,
Mod preparare: Puiul se freaca bine cu sare, piper si boia. Se pune in tava cu ulei sa se rumeneasca putin. Vinul se amesteca cu putin tarhon si se pune in tava. Se da o ora la cuptor. Puiul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Rulada de curcan cu ciuperci
Mod preparare: Ciupercile si ceapa se toaca si se calesc in cateva linguri de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Carnea de curcan se intinde si se unge cu branza de vaci. Se pune compozitia de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Friptura haiduceasca
Mod preparare: Bucatelele de carne bine unse cu ulei se infig pe frigarui.Ceapa verde tocata, patrunjelul tocat se amesteca cu rosiile si cu castravetele dat pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se dau la frigider ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
TOCANITA DE PULPE DE PUI
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute