Retete culinare care contin boia dulce

Pulpe de pui marinate
Mod preparare: Intr-un bol se pun la macerat toate ingredientele, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se amesteca bine si se adauga pulpele. Lasam la macerat 5-6 ore, avand grija sa intoarcem pulpele de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Peste pane
Mod preparare: Se spala fileurile si se lasa la scurs.Se face urmatorul amestec: pesmetul se amesteca cu cascavalul, coaja de lamaie, mararul, boiaua, sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de lamaie cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulouri de pui invelite in bacon cu garnitura de  fasole verde
Mod preparare: Pieptul de pui se pune intr-o marinata pentru fragezire, marinata este formata din : 1 ceapa, 2 catei de usturoi, cimbru, boia dulce, ulei de masline o lingura, 2 linguri de otet balsamic, 100 ml de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mazare cu piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. Adaugati faina cu lingurita de boia si amestecati bine pana acestea sunt incorporate.Puneti mazarea si bulionul, amestecati usor si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc
Mod preparare: Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare. Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.Intro cratita ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Dovlecei cu sos de iaurt
Mod preparare: Dovleceii se curata,se taie rondele.Se sareaza si se pun la scurs. Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei, putin otet si mararul tocat.Dovleceii se prajesc in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Saramura de peste (crap)
Mod preparare: Se curata pestii (in cazul in care nu sunt cumparati gata curatati), se despart in doua pe lungul coloanei vertebrale, apoi fiecare jumatate se portioneaza dupa preferinte. Se sareaza bucatile ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Supa de usturoi
Mod preparare: Se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute la foc mic, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga miezul de franzela si se lasa sa se rumeneasca usor circa trei minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME
Mod preparare: Muschiul de porc se transeaza, cate 3 transe la o portie.Se bate un pic cu ciocanul de snitele, se marineaza cu ulei masline, boia, oregano, sare, cimbru si piper si se prajeste in tigaie pe o parte s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rata pe varza
Mod preparare: Rata se curata de tepi, alte resturi ramase de la ciupelit. Se scot pulpele intregi, aripile intregi si pieptul in jumatati, cu tot cu piele (se dezoseaza direct). Pulpele si pieptul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore