Retete culinare care contin apa

Orez cu lapte
Ingrediente: orez, lapte, apa, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, sare,
Mod preparare: Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mamaliga traditionala
Ingrediente: malai, apa, sare,
Mod preparare: Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a da ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Supa crema de telina
Mod preparare: Se curata toate legumele se spala, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert zarzavatul, strecuram supa. Zarzavatul il mixam cu mixerul, il adaugam in supa strecurata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mostarda de mandarine
Mod preparare: Mandarinele le spalam bine,le scoatem coditele si le intepam cu scobitori;le punem intr-o cratita la macerat cu zaharul si zeama de la o jumatate lamaie.A doua zi le punem la foc mic, amestecand si ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore
Rosii umplute cu orez
Ingrediente: rosii, cepe, morcovi, ulei, verdeata, sare, apa,
Mod preparare: Se taie la rosii un capacel in partea de sus.Se scoate miesul cu semintele.Se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.In acest timp, ceapa taiata marunt se prajeste in ulei, impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciulama de ciuperci cu inimioare, pipote de pui si mamaliguta
Mod preparare: Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui.Se dau in fiert pana se aduna spuma, apoi se adauga morcovul taiat bucati maricele si cepele taiate in 4.Se mai adauga si cubul Maggi si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tortul cu visine
Mod preparare: Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate: albusurile batute spuama tare cu zaharul, la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
TORT TRUFE DELICIOS
Ingrediente: apa, zahar, cacao, ou, unt, visine, rom, zahar pudra,
Mod preparare: Crema: 1 ceasca (de cafea) de apa + 20 linguri zahar tos se pun intr-un vas emailat pe foc, amestecand pana se dizolva zaharul si se leaga putin. Dupa 4-5 clocote se adauga 100 gr. cacao ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de berbec
Mod preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA
Mod preparare: Se separa oualeGalbenusurile se amesteca, cu zaharulPeste aceasta compozitie se adauga 5 linguri de apa si amestecam.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m