Fructe

Pere
Au fost cultivate din cele mai vechi timpuri in Asia si Europa, regii persani considerandu-le delicatese, in vreme ce pentru daco-romani simbolizau frumusetea si fecunditatea. Europenii fiind incantati de finetea fructului , au asemanat-o cu untul, iar Homer spunea ca le-a fost daruita oamenilor de zei.
Categoria: Fructe
Pepene
Forma fructului variaza intre rotunda si elipsoidala. Marimea lor depinde in functie de varietate si conditiile de cultivare. Din aceasta cauza exista pepeni galbeni de 400 g si altii mari, care pot cantari 20 kg sau chiar mai mult. Culoarea epidermei si a pulpei este variabila in functie de grupul din care face parte.
Categoria: Fructe
Papaya
Papaya este originara din Mexicul de Sud, America Centrala si nordul Americii de Sud, acum fiind cultivata in majoritatea tarilor tropicale. Fructele cresc in buchete si au forma de para, dar sunt mai mari, putand ajunge pana la 2-3kg.
Categoria: Fructe
Nuca de cocos
Arborele de cocos este originar din Asia de Sud-Est, probabil din Malaezia, astazi fiind cultivat in toate regiunile tropicale. Fructul are forma eliptica si este format dintr-o coaja fibroasa, de culoare maronie de aproximativ 25cm lungime, o cochilie tare si un miez gros, de culoare alba, depus pe interior.
Categoria: Fructe
Nectarine
Pe la 1630 se cultivau deja in Anglia peste sase soiuri de nectarine. Spaniolii au dus nectarine si in Lumea Noua a Americilor si astazi Statele Unite au ajuns cea mai mare producatoare de nectarine din lume, numai in California se cultiva peste 150 de soiuri diferite.
Categoria: Fructe
Mere
Fructul se coace toamna si are de obicei 5-9 cm in diametru. In mijlocul marului exista cinci carpele aranjate intr-o stea cu cinci colturi, fiecare carpela continand intre una si 3 seminte. Exista mai multe specii de mere, acestea diferentiindu-se prin culoare, aroma, textura.
Categoria: Fructe
Mango
Fructul de mango poate fi rotund sau oval, cu o greutate cuprinsa intre 300 si 600gr, cu o coaja de culoare galbena, verde sau rosie.
Categoria: Fructe
Mandarine
Mandarinul ar trebui sa fie mult mai mic sau egal in inaltime cu portocalul dulce, depinzand de varietate. Mandarinele sunt turtite, coaja este de culoare portocaliu deschis si portocaliu-rosu atunci cand sunt coapte, iar bucatile pot fi usor detasate intre ele. Semintele sunt mici si ascutite la un capat.
Categoria: Fructe
Lamai
Lamaia este fructul arborelui Citrus limon. Ea este foarte des intilnita in alimentatie, in cosmetica si in practica farmaceutica datorita diferitilor compusi chimici pe care ii contine.
Categoria: Fructe
Kumquats
Kumquat este un fruct asemanator la aspect cu portocala numai ca este de dimensiuni mai mici. Arborele de Kumquat produce in fiecare an intre 80 si 100 de fructe.
Categoria: Fructe